Laatusoitin Oy

”Pianosta tuli koko perheen harrastus” – Silja Hurtig-Veteläisen asiakaskokemus

Silja Hurtig-Veteläisen perheen piano kannettiin heinäkuussa heidän olohuoneeseensa. Soittimen hankinta ei vaatinut monimutkaisia kuljetusjärjestelyjä tai ylimääräistä kantoapua, sillä kotiinkuljetus kuului Laatusoittimelta hankitun pianon hintaan.

Silja Hurtig-Veteläisen perheen piano kannettiin heinäkuussa heidän olohuoneeseensa. Soittimen hankinta ei vaatinut monimutkaisia kuljetusjärjestelyjä tai ylimääräistä kantoapua, sillä kotiinkuljetus kuului Laatusoittimelta hankitun pianon hintaan.

 

Aiemmin kotona on ollut viulu, mutta melodiasoitinten tapaan sen soittaminen on ollut yksinäistä. Sen sijaan tyylikkäästä pianosta riittäisi iloa koko perheelle.

”Sekä minulla että miehelläni on ollut lapsuudenkodissa piano ja aina on ollut ajatus, että sellainen pitää omaankin kotiin hankkia”.

Laadukkaita soittimia sopuhintaan

Ammatiltaan Silja on musiikin teorian opettaja. Lisäksi hän vastaanottaa soitto-oppilaita myös kotonaan, joten hyvälle soittimelle oli todellinen tarve.

”Halusimme satsata laadukkaaseen soittimeen, mutta emme kuitenkaan olleet säästäneet vuosikausia. Emme siis tarvinneet parasta, mutta kuitenkin hyvän soittimen.”

Soittimen hankinta oli mielessä, mutta ostoajankohtaa ei oltu päätetty eikä musiikkiliikkeissä oltu edes vierailtu. Sitten Silja löysi Laatusoittimen Facebookista. ”Tutustuimme mieheni kanssa yritykseen ja innostuimme ajatuksesta saman tien; laadukkaita soittimia, mutta tavallisilla pulliaisillakin on varaa ostaa niitä.”

Piano kannetaan kotiin vaikka toiselta puolelta Suomea

Aluksi Siljan puoliso soitti liikkeeseen, mutta juuri silloin heidän havittelemaansa mallia ei ollut saatavilla. Asia jäi muhimaan ja siihen palattiin vasta kesällä.

Pariskunta ei ehtinyt kahden pienen lapsen kanssa lähteä kotoaan Vaasan Mustasaaresta Kuopioon soitinkaupoille, mutta onneksi Siljan miehen sisko puolisoineen asui Kuopiossa ja kävi paikan päällä kokeilemassa eri vaihtoehtoja. ”Sitten he suosittelivat omasta mielestään parasta ja luotimme heihin.”

Yamahan U10 -piano vakuutti perheen ominaisuuksillaan ja laadullaan. Lisäksi siinä olin silent-toiminto, jolloin se sopi myös perheen rivitaloasuntoon, eikä soittaminen häiritse naapureita.

Huollossa ei jätetä yhtäkään kosketinta kääntämättä

Soittimen toimittaminen kävi nopeasti ja vaivattomasti.Heti soittimen saapumisen jälkeen kuitenkin huomattiin, että yksi kosketin ei toimi.  Laatusoittimelta arveltiin, että syy johtuu silent-toiminnosta, joku osa saattoi olla väärässä asennossa, ja se luvattiin tulla korjaamaan. ”Kovin monessa paikassa pianoa ei ensiksi tuoda kotiin ja tulla sitten vielä huoltamaan sitä”.

Elokuussa perheen kotiin saapui neljän hengen korjaajaseurue, josta kolme oli tullut Japanista saakka.”Se oli mahtava kokemus, harvoin kenellekään tulee japanilaisia vieraita. Oli mukavaa istua kahvipöydässä, kun samaan aikaan paikalla oli monen eri kulttuurin edustajia.”

Asiantuntijoiden arvailut osuivat oikeaan ja vika löytyi silent-toiminnosta, joka oli jostain syystä tärähtänyt niin, ettei soinut kunnolla. Huollossa korjaajat kävivät koko pianon läpi perusteellisesti. ”Otimme kuviakin siitä, kun he käytännössä purkivat koko pianon. Siinä ei jätetty yhtäkään kosketinta kääntämättä.”

Hyvästä soittimesta iloa koko loppuelämän ajaksi

”Ammatistani on pianon myötä tullut koko perheen juttu”. Olohuoneessa silmäätekevä soitin kerää perheen yhteen ja innostaa lapsiakin musisoimaan. ”Välillä vähän hirvittää, kun nuorempi 1-vuotias antaa kyytiä koneistolle.”

Nyt arkea ei enää osaa edes kuvitellakaan ilman pianoa. ”Ei tarvitse kuin yksi kosketin painaa alas, niin molemmat lapset tulevat nopeasti paikalle. Piano on ollut sellainen yhteinen ilo. ”

Monia mietityttää ostaa soitin muualta kuin uusia soittimia myyvästä musiikkiliikkeestä. Osittain Silja on samaa mieltä, mutta Laatusoittimen toimintatapa muutti hänen ajatuksensa. ”On aina riski ostaa vapailta markkinoilta. Nyt voi soittaa Laatusoittimelle, jos joku juttu ei toimi. Tämä on turvallinen ja luotettava tapa ostaa.”

”Tiedän, että tämä piano kestää meillä varmaan koko loppuelämän. En usko, että menemme enää vaihtamaan, sillä olemme olleet niin tyytyväisiä tämän sointiin ja kaikkeen muuhun.”